Korvstroganoff recept, 4 port.:
-
Ris för 4 personer
-
500 g falukorv
-
1 gul lök
-
smör till stekning av korv och lök
-
3 msk tomatpuré
-
2 tsk dijonsenap
-
2 dl matlagningsgrädde
-
Salt och peppar
Instruktioner
Skala av falukorvens skydd och skär den sedan i stavar eller i större tärningar.
Skala löken och hacka den. Grovt eller fint hackad beror på egen smak.
Lägg smör i en stekpanna och häll över både korv och lök. Stek upp allt i cirka 5 minuter, innan tomatpurén ska tilläggas. Fräs upp 1-2 minuter.
Blanda ihop senapen och grädden till en jämn smet innan du häller över det i stekpannan. Rör om allt och låt det sedan sjuda i cirka 5 minuter.
Smaka av såsen. Tillsätt salt och peppar om det behövs.
Hvad er Korvstroganoff?
Korv stroganoff är en enkel gryta med innehåll av korv, grädde, lök och tomatpuré. Korv stroganoff kan serveras som förrätt eller huvudrätt och man äter oftast korvstroganoff med ris. Det är en maträtt av svensk kultur och korv stroganoff recept är inspirerad av biff stroganoff.
Biff och korvstroganoff sägs först ha kommit från en rysk greve som hette Stroganov. Hans kock gjorde alltid lättuggad mat, eftersom greven inte hade några tänder. Däremot kan det vara några skillnader i recepten sedan dess.
FAQ Korvstroganoff
Vad, förutom ris, kan vara gott att äta till?
Beroende på personlig smak, men några bra idéer är kokt eller stekt potatis, quinoa eller pasta. Gärna även en enkel sallad till.
Kan man utesluta senapen?
Visst kan man göra det. Den finns med för att ge lite starkare smak, men inte alla som gillar detta smaktillägg.
Kan man välja en annan korv än falukorv?
Det funkar alldeles utmärkt och det finns ju många goda korvar att välja mellan. Tänk bara på att en del korvar kanske har för mycket kryddor eller örter för Korv Stroganoff recept.