Flexitarian matkasse

Flexitarian matkasse

På denna sida hittar du alla flexitarian matkassar. De passar dig som är flexitarian eller vill prova på dieten för en längre eller kortare tid. En flexitariankasse är bra för dig som vill äta mer medvetet och dra ner på köttet, men inte riktigt är redo att sluta med kött helt och hållet. Du får råvarorna direkt hem till dörren tillsammans med underbara recept, så att du kan laga till god och nyttig mat i ditt kök. Du kommer att upptäcka att du får mycket ny inspiration och att det inte alls är så svårt att vara flexitarian.

Användarnas favorit

Vegetariskt

Vegetariskt är fylld med gröna läckerier. I denna matkasse får du färska grönsaker och maträtter som innehåller proteiner från växtriket.

2-4 personer

15 - 40 min.

3-5 dagar

Erbjudande: Spara upp till 1 359:- på dina första 5 kassar

Från

33:-

per portion

Flexitarian-Kassen

Flexitariankassen är för dig som gillar vegetariskt men ibland vill äta fisk eller fågel. Kassen innehåller läckra recept med gröna ingredienser och fisk och fågel av hög kvalitet.

2-6 personer

20 - 50 min.

4-4 dagar

Erbjudande: 3 kg blandad frukt till de 3 första leveranserna

Från

51:-

per portion

Familyfoods flexitariska matkasse

Denna flexitariska matkasse passar familjen som vill äta sunt och önskar lokala råvaror. I matkassen får du en mix av kyckling, vegetariskt och fisk

2-6 personer

25 - 50 min.

4-4 dagar

Från

53:-

per portion

Ekologisk Flexitarian

Ekologisk Flexitarian är en matkasse som passar dig som vill äta en växtbaserad kost med inslag av fisk och fågel. Recepten har långsamma kolhydrater och grönsakerna är obesprutade.

4-4 personer

15 - 45 min.

3-3 dagar

Från

73:-

per portion

Flexitariankassen

Flexitariankassen innehåller inte nöt-, fläsk- eller viltkött. Kassen passar dig som har en ambition om att äta mer vegetariskt. Flexitariankassen innehåller råvaror från säsongen, färsk fisk och fågel.

2-4 personer

20 - 40 min.

4-4 dagar

Erbjudande: 50% rabatt på första kassen och 20% på de andra två

Från

50:-

per portion

Klassiskt och inspirerande

Klassiskt och inspirerande passar dig som vill ha en blandning av välbekanta och nya smaker. Matkassen innehåller smakrika rätter och recept som ger variation i vardagen. Du kan själv välja och byta ut dina recept.

2-4 personer

20 - 50 min.

3-5 dagar

Erbjudande: Spara upp till 639:- på 2 första matkassarna

Från

35:-

per portion

Flexitarian matkassen

Flexitariankassen är för dig som gärna vill äta mer vegetariskt och samtidigt njuta av fågel eller fisk. Rätterna innehåller mycket grönt och är enkla att tillaga och tycka om.

2-6 personer

20 - 40 min.

4-4 dagar

Erbjudande: Spara upp till 200,- första veckan

Från

53:-

per portion

Vego Premium

Vego Premium är en vegetarisk matkasse med färdiglagade rätter. Kassen innehåller närodlade eller ekologiska grönsaker samt ägg, och mejeriprodukter.

2-6 personer

5 - 20 min.

3-3 dagar

Erbjudande: 150 kronor rabatt på dina fyra första matkassar: matk21

Från

85:-

per portion

Ekologisk matkasse

Ekologisk matkasse innehåller ekologiska, säsongsbetonade och närproducerade råvaror av hög kvalitet. Recepten är varierande och du får kött, fågel, fisk/skaldjur och en vegetarisk rätt varje vecka.

4-4 personer

15 - 45 min.

4-4 dagar

Från

62:-

per portion

Supersnabba kassen

Snabblagad matkasse innehåller rätter som tar som mest 15 minuter att laga. Kassen har recept med kött, fågel, fisk och vegetariskt.

4-4 personer

5 - 15 min.

3-3 dagar

Erbjudande: 50% rabatt på första kassen och 20% på de andra två

Från

66:-

per portion

Se flere
Därför kan du tryggt använda Hitta-matkasse.se

På Hitta-matkasse.se arbetar vi för att ge dig en överblick över matkassar. Vi rangordnar leverantörer och urval efter faktorer som popularitet, pris, extrafunktioner, vår provisionsgrad med mera. Vi kompenseras för att vi skickar kunder till affärspartners och är inte nödvändigtvis hela bilden av marknaden. Läs mer här

Enklare vardag med en flexitarian matkasse

Definitionen av flexitarian dieten är att man har mer än en köttfri dag i veckan. De maträtter som normalt består av kött kommer i en flexitarian matkasse att ha en begränsad mängd kött. Antingen med hjälp av ersättningsprodukter eller så är receptet helt baserat på andra ingredienser än kött. Matkassen passar alltså dig som gjort ett medvetet val om att ha en mindre köttbaserad kost till vardags.

Om du är en av många som vill äta mindre kött så kan en flexitarian matkasse vara till stor hjälp. Du får nya recept och massor av inspiration till dina köttfria dagar med en flexitariankasse. Det är inte så enkelt att hitta på nya recept om du precis har börjat som flexitarian. Då är en flexitariankasse perfekt. Här får du inte bara goda och nyttiga recept, du får dessutom goda och välsmakande ingredienser att laga maten av. Ofta billigare än om du hade gått och handlat alltihop på det lokala snabbköpet.

Varför välja en matkasse?

Med en matkasse blir vardagen inte bara enklare. Först och främst slipper du sitta och leta på internet efter recept, som passar din och hela familjens smaklökar och som passar flexitarianer. För det andra slipper du även skriva långa inköpslistor och springa ner till snabbköpet och släpa hem alla varor, för att sedan ställa dig och börja laga mat. Med en matkasse får du alla ingredienser, råvaror, matvaror och allt annat du behöver för att laga nyttig och hälsosam mat direkt hem till dig. 

Det gör att du får mycket tid över i vardagen, tid som du kan lägga på att vara tillsammans med nära och kära eller någonting annat. Om du vill ha mer tid över i vardagen kan du satsa på en flexitariankasse.

Mindre kött med en flexitariankasse

Många har för avsikt att äta mindre kött, men många har även väldigt svårt att ta första steget. Det kan vara svårt att veta vilka typer av maträtter man ska laga om man helt plötsligt ska ta bort köttet helt och hållet. Men faktum är att det finns en hel del olika typer av maträtter som både är helt vegetariska eller innehåller andra produkter med protein än just kött. 

Om du vill lära dig mer om att laga mat med mindre kött eller utan kött helt och hållet, kan du prova på en flexitarian matkasse. Den låter dig utforska en värld med mindre kött som inte bara är bra för din plånbok och din hälsa – utan även för miljön och klimatet.

Vad innebär flexitarian?

Vad innebär det egentligen att vara flexitarian? Nu för tiden finns det många olika definitioner på kostvanor, bland annat flexitarian, vegetarian och vegan. Det är olika typer av kosthållningarna skiljer sig lite åt. 

Om vi börjar med vegan kosthållningen så handlar det om att inte äta några typer av livsmedel som kommer från djurriket. En vegetarian äter till viss del livsmedel som kommer från djurriket, till exempel dricker en vegetarian mjölk och äter honung till skillnad från en vegan. En flexitarian är en person som äter alla typer av livsmedel som kommer från djurriket, men kanske lite mer sällan än en person som har en kosthållning som är baserad på kött till stor del. Som flexitarian kan man alltså välja bort köttet när man har lust. Köttet kan ersättas med andra typer av produkter till exempel sojaprotein, ärtprotein eller andra typer av protein i bönor och linser till exempel. 

En flexitarian matkasse gör att du kan prova på en kosthållning som innehåller lite mindre kött, det är perfekt för dig som skulle vilja äta mindre kött till vardags, men kanske inte är beredd att ge upp köttet helt och hållet ännu.

FAQ - Vanliga frågor och svar

Är det kött i flexitarian matkassen?

Ja, det är kött med i matkassen ibland. 

Hur många personer räcker matkassen till?

Det bestämmer du själv genom att ange antal personer i samband med din beställning.

Kommer flexitariankassen hem till mig?

Det beror på vilken leverantör du väljer. Läs mer om leverering under varje specifik leverantör.

logo