Vegansk matkasse

Vegansk matkasse

Att äta vegansk mat är något som har blivit allt populärare på senaste tiden och det är med all säkerhet anledningen till att våra veganska matkassar har blivit så populära. Med vår veganska matkasse får du allt du kan tänka dig i form av frukt och grönt. Du får dessutom bra och enkla recept på välsmakande veganska maträtter som är enkla att vispa ihop.

Veganska matkassen

Denna veganska matkasse är full med ekologiska grönsaker med traditionella och internationella rätter. Kassen finns att få i tre olika storlekar.

2-6 personer

20 - 40 min.

4-4 dagar

Erbjudande: Spara upp till 200,- första veckan

Från

42:-

per portion

Vegetariskt

Vegetariskt är fylld med gröna läckerier. I denna matkasse får du färska grönsaker och maträtter som innehåller proteiner från växtriket.

2-4 personer

15 - 40 min.

3-5 dagar

Erbjudande: Spara upp till 1 359:- på dina första 5 kassar

Från

33:-

per portion

Vegetariskt

Vegetariskt passar dig som vill äta mer grönt i vardagen. Recepten innehåller ägg, ost och mejeriprodukter. Du kan enkelt byta ut dina recept.

2-4 personer

20 - 50 min.

3-5 dagar

Erbjudande: Spara upp till 639:- på 2 första matkassarna

Från

35:-

per portion

Vego Premium

Vego Premium är en vegetarisk matkasse med färdiglagade rätter. Kassen innehåller närodlade eller ekologiska grönsaker samt ägg, och mejeriprodukter.

2-6 personer

5 - 20 min.

3-3 dagar

Erbjudande: 150 kronor rabatt på dina fyra första matkassar: matk21

Från

85:-

per portion

Vegokassen

Vegokassen är för dig som vill äta mer vego men behöver inspiration och kunskap. Menyn är lakto-ovo, vilket innebär att recepten kan innehålla ägg och mejeriprodukter.

4-4 personer

20 - 40 min.

3-3 dagar

Erbjudande: 50% rabatt på första kassen och 20% på de andra två

Från

56:-

per portion

Därför kan du tryggt använda Hitta-matkasse.se

På Hitta-matkasse.se arbetar vi för att ge dig en överblick över matkassar. Vi rangordnar leverantörer och urval efter faktorer som popularitet, pris, extrafunktioner, vår provisionsgrad med mera. Vi kompenseras för att vi skickar kunder till affärspartners och är inte nödvändigtvis hela bilden av marknaden. Läs mer här

Frukt och grönt fungerar minst lika bra som huvudmåltid i vardagen, som köttbaserad kost, och det finns många som vill äta grönare men har svårt att komma igång. Det kan antingen bero på att man inte riktigt vet hur man lagar grönare vegansk mat, eller för att man inte har tid att handla in alla gröna ingredienser på hektiska vardagar. I så fall är en vegansk matkasse ett självklart val. Det kan inte bli lättare att få vegansk mat till vardags, utan att behöva spendera för mycket av din fritid och tid på att leta ingredienser och recept.

Vegankasse innehåller bara grönt

I våra veganska matkassar får du bara grönt. Det vill säga att du bara får grönsaker och frukter samt alla andra ingredienser du behöver för att kunna laga din veganska måltid. Det gör att det blir enkelt för dig som är vegan på heltid att laga middag, lunch eller vilken måltid som helst. Frukt och grönt kan väga en hel del och med en vegansk matkasse slipper du springa till matbutiken och släpa hem alla frukter och grönsaker till ditt kök. Vi levererar din veganska matkasse hem till dig - enklare kan det knappast bli.

Hur fixar man snabb vegansk mat?

Ett problem som många veganer vittnar om är att det är svårt att hitta enkla veganska recept. En del säger att det beror på att många veganska recept utgår från en köttbaserad kost. Du processar helt enkelt den veganska maten för att den ska efterlikna eller smaka som mat som innehåller animaliska produkter, och det tar tid.

Vegansk matkasseMen om du istället utgår från en vegansk bas och lagar dina rätter utan att ha en animalisk baserad rätt i bakhuvudet, kan du komma undan lite enklare. Det kan vara ett tidskrävande jobb att sitta och leta efter veganska recept på internet. Med vår veganska matkasse får du alltid recept med i matkassen. Recepten varierar från vecka till vecka och du behöver inte vara orolig att du blir trött på recepten.

Vi väljer noggrant ut recept som bidrar till att stärka dig eftersom vi går in för varierad och hälsosam kost. Det är bra för din kropp och inte minst för din plånbok, eftersom vegansk kost ofta är billigare än mat som grundar sig på animaliska produkter.

I vår del av världen är det ofta köttet som är det dyra på tallriken och det gör att kost som grundar sig på animaliska produkter ofta är dyrare än vegansk kost. Så genom att välja att äta vegansk kost kan du bidra till att sänka dina matkostnader och det kommer din plånbok att tacka dig för.

Veganska matkassar

Att vara vegan är en livsstil där man lever efter vissa riktlinjer kostmässigt. Vegansk kost utesluter animaliska produkter som till exempel kött, ägg och mejeriprodukter. Att välja att äta veganskt kan bero på en eller flera anledningar. Det kan bland annat handla om djuretik, hälsa och hållbarhet. Många är nyfikna på den veganska livsstilen, men väljer bort vegansk kost eftersom det kan verka besvärligt. Vegansk mat består av grönsaker, bönor, linser och mycket annat från växtriket.

Visst finns det protein som man endast kan få från animaliska produkter, men som tur är går det att få det som kosttillskott. Det är till exempel viktigt att få ersättning i form av B12-vitaminer. En vegansk matkasse är perfekt för den som vill leva efter en vegansk kost. Välj en vegansk matkasse så får du garanterat näringsrik och enkel vegansk mat. Alltid är vår matkasse vegan fullpackad med hälsosamma ingredienser som låter dig laga snabb vegansk mat.

Vegansk mat online

Det finns massor med inspiration online för den som vill börja äta mer vegansk kost. Du hittar en hel uppsjö med recept och tips på ingredienser och råvaror, men det kan vara ett tidskrävande arbete att leta fram alltihop. Så gör dig själv en tjänst och välj en vegansk matkasse där du inte bara får alla ingredienser och råvaror med, du får dessutom recept på olika rätter som du kan laga. Våra recept är på maträtter som kommer från världens alla kök och kan ge dig inspiration till att prova nya typer av maträtter som du annars inte hade tänkt på.

Det är ett bra sätt att sätta lite guldkant på vardagen och att utvidga din mathorisont. Du kan spara alla recept du får från oss i en pärm eller liknande. Efter ett tag har du förmodligen samlat på dig en hel uppsjö av nya favoriträtter som du kan bjuda nära och kära på när du ska bjuda på middag.

Enkel och välsmakande mat med en vegansk matkasse

Matkassar har blivit väldigt populära eftersom de underlättar för dig med en hektisk vardag, utan att kompromissa med smak eller kvalitet. Det finns många andra fördelar med en vegankasse förutom att du får en enklare vardag. Du slipper till exempel planera och köpa hem råvaror, du stödjer mindre matsvinn och säkerställer en varierad kost.

På en hektisk vardag kan det vara svårt att se till att du får i dig tillräckligt med grönsaker, frukt och protein och att du undviker att få i dig för mycket salt, socker och fett. Genom att välja veganska matkassar får du möjlighet att laga enkel vegansk mat med fokus på smak, hälsa, klimat och så klart helt gröna rätter. En vegansk matkasse säkerställer en hälsosam och näringsrik måltid varje dag med en kombination av vitaminer och mineraler.

Oavsett om du har lång erfarenhet av vegansk kost eller bara vill ha en grön måltid då och då är en vegansk matkasse garanterat ett bra alternativ. Du får hälsosamma och spännande måltider med stor variation, så att middagen aldrig blir tråkig. Även om du har varit vegan länge så kan den veganska matkassen fortfarande överraska. Med en vegansk matkasse finns möjlighet att hitta ny inspiration till läckra recept på spännande rätter som kan piffa upp vardagen. Matkassen erbjuder ett brett utbud av olika ingredienser som säkerställer en varierad och hälsosam kost.

Laga mat snabbt med en vegansk matkasse

Innehållet i en vegansk matkasse uppdateras ofta för att passa säsong och årstid. Du kan därmed alltid vara säker på att få säsongens frukter och grönsaker levererade genom att välja en vegansk matkasse, och du slipper även hålla reda på vilka frukter och grönsaker som är i säsong. Vi väljer ut innehållet i din veganska matkasse noggrant, så att du alltid kan se fram emot att njuta av säsongens bästa råvaror samt frukt och grönt.

Du får därmed en ännu bättre smakupplevelse och stor variation på de frukter och grönsaker som du får i en vegankasse. Det är också mer hållbart att använda råvaror som det är säsong för. En vegansk matkasse ger dig inte bara gröna rätter, den är även hållbar! Du kan därför med fördel välja en vegansk matkasse om du vill ha snabb vegansk mat på bordet. Och dessutom är det bra för klimatet och miljön.

Vanliga frågor och svar

Vad är skillnaden på veganskt och vegetariskt?

Vegansk kost utesluter alla animaliska produkter medan vegetarisk kost endast utesluter kött, fågel och fisk.

Får man färska råvaror i den veganska matkassen?

Ja, matkassarna innehåller färska råvaror.

Är det svårt att börja äta vegansk kost?

Alla som kan och vill har möjlighet att äta veganskt.

logo