Vegetarisk matkasse

Vegetarisk matkasse

Vill du ha mer tid över i vardagen så kan du välja en vegetarisk matkasse eller populärt kallat vegokasse. Då får du alla de ingredienser du behöver för att laga god, nyttig och välsmakande vegomat till middag varje dag. Det betyder att du slipper springa fram och tillbaka till mataffären, vilket kan frigöra väldigt mycket tid till dig.

Användarnas favorit

Vegetariskt

Vegetariskt är fylld med gröna läckerier. I denna matkasse får du färska grönsaker och maträtter som innehåller proteiner från växtriket.

2-4 personer

15 - 40 min.

3-5 dagar

Erbjudande: Spara upp till 1 359:- på dina första 5 kassar

Från

33:-

per portion

Vegetariskt

Vegetariskt passar dig som vill äta mer grönt i vardagen. Recepten innehåller ägg, ost och mejeriprodukter. Du kan enkelt byta ut dina recept.

2-4 personer

20 - 50 min.

3-5 dagar

Erbjudande: Spara upp till 655:- på 2 första matkassarna

Från

35:-

per portion

Vegetarisk matkasse

Denna vegetariska matkasse har ekologiska grönsaker, mjölkprodukter och ägg. Kassen finns att få i tre olika storlekar. Det finns möjlighet att få matkassen som laktos-, mjölk- och glutenfri.

2-6 personer

20 - 40 min.

4-4 dagar

Erbjudande: Spara upp till 200,- första veckan

Från

39:-

per portion

Vegetarisk matkasse

Familyfoods vegetariska matkasse innehåller mycket grönsaker, rotfrukter, nötter, bönor, ägg, mejerier och ost. Denna matkasse passar dig som vill äta vegetariskt några dagar i veckan. Finns också att fås som laktosfri.

2-6 personer

25 - 50 min.

4-4 dagar

Från

48:-

per portion

Ekologisk vegetarisk matkasse

Ekologisk vegetarisk matkasse innehåller nytänkande recept utifrån säsongen råvaror. Matkassen innehåller obesprutade grönsaker och ett snitt på 90% miljömärkta och ekologiska råvaror.

4-4 personer

15 - 45 min.

4-4 dagar

Från

56:-

per portion

Vegokassen

Vegokassen är för dig som vill äta mer vego men behöver inspiration och kunskap. Menyn är lakto-ovo, vilket innebär att recepten kan innehålla ägg och mejeriprodukter.

4-4 personer

20 - 40 min.

3-3 dagar

Erbjudande: 50% rabatt på första kassen och 20% på de andra två

Från

56:-

per portion

Vego Premium

Vego Premium är en vegetarisk matkasse med färdiglagade rätter. Kassen innehåller närodlade eller ekologiska grönsaker samt ägg, och mejeriprodukter.

2-6 personer

5 - 20 min.

3-3 dagar

Erbjudande: 150 kronor rabatt på dina fyra första matkassar: matk21

Från

85:-

per portion

Vegetarisk matkasse

Denna vegetariska matkasse är lakto-ovo och innehåller ägg och mejeriprodukter. Måltiderna är hälsosamma och näringsrika med många ekologiska råvaror. Finns även som laktos- och glutenfri.

2-4 personer

20 - 50 min.

4-4 dagar

Erbjudande: 3 kg blandad frukt till de 3 första leveranserna

Från

47:-

per portion

Veganska matkassen

Denna veganska matkasse är full med ekologiska grönsaker med traditionella och internationella rätter. Kassen finns att få i tre olika storlekar.

2-6 personer

20 - 40 min.

4-4 dagar

Erbjudande: Spara upp till 200,- första veckan

Från

42:-

per portion

Flexitarian matkassen

Flexitariankassen är för dig som gärna vill äta mer vegetariskt och samtidigt njuta av fågel eller fisk. Rätterna innehåller mycket grönt och är enkla att tillaga och tycka om.

2-6 personer

20 - 40 min.

4-4 dagar

Erbjudande: Spara upp till 200,- första veckan

Från

53:-

per portion

Se flere
Därför kan du tryggt använda Hitta-matkasse.se

På Hitta-matkasse.se arbetar vi för att ge dig en överblick över matkassar. Vi rangordnar leverantörer och urval efter faktorer som popularitet, pris, extrafunktioner, vår provisionsgrad med mera. Vi kompenseras för att vi skickar kunder till affärspartners och är inte nödvändigtvis hela bilden av marknaden. Läs mer här

Tid som du i stället kan lägga på att umgås med dina nära och kära eller utöva en hobby eller ett fritidsintresse som en sport eller liknande. En vegokasse gör att det går snabbt att laga enkel vegomat på vardagar.

Idag går mycket av tiden till att hålla möten vara på digitala plattformar och dessutom ska du göra allting annat som är en del av vår vardag, såsom att städa, handla, laga mat, hämta barnen. Sen är det fritidsintressen och dessutom ska du tvätta och städa där hemma också. När veckan väl börjar lida mot sitt slut och det blir onsdag, torsdag eller kanske fredag är kanske inte din energi på topp, då är en vegetarisk matkasse inte fel.

Enklare vardag med en vegetarisk matkasse

Det är inte alltid så enkelt att hålla reda på vilka frukter och grönsaker som det är säsong för, men med en vegetarisk matkasse får du rätt grönsaker och frukter i din matkasse. Att äta de grönsaker och frukter som är i säsong är ett mer miljövänligt alternativ eftersom det gör att mindre mat kastas. Det är en bra anledning till att välja en vegetarisk matkasse framför att handla i matbutiken på vanligt sätt.

Vegetarisk matkasseMånga personer som vill börja äta mer vegetarisk mat kan ofta bli avskräckta för att de tror att det är svårt att laga vegetarisk mat. Många föreställer sig att man måste lägga linser och bönor i blöt över natten och springa i specialbutiker för att hitta ingredienser som gör att man får i sig rätt mängd protein, men så är det faktiskt inte alls. Vegetarisk mat är i själva verket lika enkel att laga som vanlig kost som är baserad på animaliska produkter.

Om du vill prova att äta mer vegetarisk kost har du all möjlighet att börja nu och fördelarna väntar inte på sig. För det är inte bara billigare och hälsosammare, det är även bättre för miljön. Men hur är det med att laga vegetarisk mat då? Som tidigare nämnt är det inte svårare att laga vegetarisk mat än vanlig mat och du som tar chansen och väljer en vegetarisk matkasse kan luta dig tillbaka. Du får nämligen recept på vegetariska maträtter med i din vegetariska matkasse. Det gör att det blir enkelt för dig att laga vegetarisk mat i vardagen.

Men hur är det med bönorna och linserna, ska de läggas i blöt över natten?

Ja, vissa linser och bönor ska läggas i blöt över natten, men det finns linser och bönor som är förkokta på tetra eller konservburk och dessa alternativ är snabba och enkla att använda för dig som inte är van vid att blötlägga bönor över natten. Dessutom finns det idag många alternativ till bönor och linser. Den som väljer att äta vegetarisk mat behöver alltså inte bara äta bönor och linser, utan kan lika gärna prova på så kallade ersättningsprodukter. Det är exempelvis vegetarisk färs eller vegetariska köttbullar. Dessa produkter är ofta gjorda på soja protein eller ärtprotein. Det är bra alternativ till dig som vill börja äta mer vegetariskt.

Ett bra tips är att börja byta ut exempelvis köttbullarna mot vegetariska köttbullar. Märker du skillnad? Ofta gör man faktiskt inte det. Välj vår vegetariska matkasse och börja ät mer hälsosam vegetarisk mat. Det är bra för dig och din kropp. Genom att investera i en vegetarisk matkasse får du inte bara en chans att börja äta mer vegetarisk mat, du får även förslag på maträtter som du kan laga. Det kan vara en fördel för dig som inte har lagat så mycket vegetarisk mat tidigare.

Dessutom blir det enklare att börja laga den vegetariska maten när du får recept med i din vegetariska matkasse. Och det gör att matlagningen både blir rolig och går snabbt. Varför inte utvidga din mathorisont lite och börja äta mer vegetariskt. Om inget annat kan du ju alltid prova på vår vegetariska matkasse och se hur det går.

Vegetariskt - men varför då?

Det är allt fler personer i samhället som har börjat intressera sig för att äta mer vegetarisk kost. Det är bra på grund av tre saker. Först och främst är vegetarisk mat ofta billigare. Det beror på att grönsaker, bönor och linser ofta är billigare än kött. För det andra är det hälsosammare för din kropp. Det finns flera olika studier som visar på att vegetarisk kost är sundare för kroppen. Den sista anledning är kanske den viktigaste, den handlar nämligen om miljön. Vegetarisk mat orsakar nämligen inte lika mycket utsläpp som köttbaserad kost.

Får man i sig nog med proteiner?

Många som vill börja äta vegetarisk kost är rädda för att de inte får i sig nog med protein. Det är ett stort missförstånd. Med en vegetarisk matkasse får du bara vegetariska ingredienser och faktum är att de innehåller mer protein än kött. Vegomat består av linser, böner och ärtor samt en massa grönsaker. Både bönor och linser innehåller mycket mer protein per gram än vad alla typer av kött gör. Det betyder att du behöver äta en mindre portion av bönor eller linser för att få i dig lika mycket protein som du hade fått om du hade ätit samma portion fast med kött.

Det finns alltså ingen anledning att oroa sig för om man får i sig nog med protein när man väljer en vegetarisk matkasse. Du kan vara helt lugn om du vill satsa på mera vego mat för hela familjen. Det bidrar inte bara till en sundare kost, lägre matkostnader – utan även till bättre klimat.

Vad är skillnaden på vegetariskt och veganskt?

Det är många som blir förvirrade över vad skillnaden är på vegetarisk och vegansk kost. Egentligen är det inte så svårt men uttrycken liknar varandra ganska mycket och därför kan det vara svårt att hålla reda på vad som är vad. Vegetarisk kost betyder att man inte äter kött, fisk eller fågel. Vegansk kost betyder att man inte äter/dricker något som kommer från djurriket inklusive ägg, mjölk eller honung. Men en vegetarisk ekologisk matkasse får du alla ingredienser du behöver för att kunna laga enkel vegomat till hela familjen.

Mer energi med vegetariska matkassar

Kommer du hem från en lång dag på arbetet är du kanske inte jättesugen på att först och främst hitta ett nyttigt och gott vegetariskt recept på enkel vegomat som du kan laga. Sedan springa iväg till matbutiken och handla alla de ingredienser och råvaror som du behöver. När du väl är i butiken så är det förmodligen ganska mycket folk och handlar samtidigt, som gör att du blir stressad.

Du springer fram och tillbaka i matbutiken för att plocka ihop precis de matvaror som ditt recept kräver och det kan vara lättare sagt än gjort. Och alltihop bara för att du vill få in mera vego mat för hela familjen. Men det finns enklare sätt att äta vegetarisk mat, till exempel med en vegetarisk ekologisk matkasse. Med en vegetarisk matkasse får du alla de råvaror och ingredienser som du behöver för att laga nyttig och hälsosam vegetarisk mat. Det är inte bara bra för din plånbok det är en bra för miljön och varför kommer vi till alldeles strax.

Bättre ekonomi med en vegetarisk kasse

Först och främst är det bra för din plånbok och rent ekonomiskt för din hushållskassa. Det är för att du slipper att slänga så mycket matvaror när du väljer en vegetarisk matkasse. Men varför slänger man inte lika mycket mat med en vegetarisk kasse som när man handlar på det traditionella sättet?

Det ska vi berätta för dig: Vanligtvis när du handlar mat får du köpa storpack. Det beror ofta på att butikerna inte erbjuder andra storlekar på sina varupaket än storpack. Det betyder ofta att det blir mycket råvaror och ingredienser över när du lagar middag. Om du till exempel ska laga en middag där det ska vara en speciell ingrediens, så måste du gå till matbutiken och köpa den. Men ofta visar det sig att ingrediensen endast finns i storpack.

När du väl har lagat din middag blir alltså merparten över av det som var i paketet som du köpte. Då behöver du hitta på många middagar, som innehåller just den ingrediensen inklusive alla andra ingredienser som har blivit över. Det är lättare sagt än gjort och det är troligen en av orsakerna till att matsvinnet i Sverige är väldigt omfattande.

Matsvinnet är inte bara dåligt för din privatekonomi och din hushållskassa, det är även dåligt för miljön och klimatet. Men du kan vara en del av den förändring som sker i samhället just nu. Men den bästa vegetariska matkassen kan du bidra till att minska matsvinnet. Samtidigt får du en ekologisk vegetarisk matkasse för 2 personer som gör det enkelt att få färdiglagad vegetarisk mat.

Vanliga frågor och svar

Är det något kött i era vegetariska matkassar?

Nej. De vegetariska matkassarna innehåller inget kött.

Återkommer samma rätter ofta?

Vi varierar maträtterna varje vecka.

Är det en vegansk eller vegetarisk matkasse?

Den är vegetarisk.

logo