Ekologisk matkasse

Ekologisk matkasse

På denna sida får du möjlighet att välja och vraka bland alla ekologiska matkassar. I en eko matkasse får du endast ekologiska matvaror vilket är perfekt för dig som vill äta just ekologiskt. Vi har ett brett utbud från olika leverantörer och du hittar med all säkerhet en ekologisk matkasse som passar just dig och ditt hushåll.

Användarnas favorit

Familjekasse EKO

Familjekasse EKO är perfekt för barnfamiljer som önskar att äta mer ekologiskt. Matkassen innehåller varierande och näringsrik husmanskost med färska råvaror.

4-4 personer

20 - 50 min.

4-4 dagar

Erbjudande: 3 kg blandad frukt till de 3 första leveranserna

Från

59:-

per portion

Ekologiska matkassen

I denna ekokasse är minst 70 % av varorna ekologiska. Råvarorna är säsongsbetonade och kött och fågel är alltid svenskt. Ekokassen går att fås allergianpassad.

2-6 personer

20 - 40 min.

4-4 dagar

Erbjudande: Spara upp till 200,- första veckan

Från

58:-

per portion

Ekologisk barnvänlig matkasse

Ekologisk barnvänlig matkasse innehåller ekologiska, säsongsbetonade och närproducerade råvaror. Recepten har roliga tips om vitaminer, hälsa och exempel på hur grönsaker kan göras mer barnvänligt.

4-4 personer

15 - 45 min.

4-4 dagar

Från

62:-

per portion

Vego Premium

Vego Premium är en vegetarisk matkasse med färdiglagade rätter. Kassen innehåller närodlade eller ekologiska grönsaker samt ägg, och mejeriprodukter.

2-6 personer

5 - 20 min.

3-3 dagar

Erbjudande: 150 kronor rabatt på dina fyra första matkassar: matk21

Från

85:-

per portion

Vegetarisk matkasse

Denna vegetariska matkasse är lakto-ovo och innehåller ägg och mejeriprodukter. Måltiderna är hälsosamma och näringsrika med många ekologiska råvaror. Finns även som laktos- och glutenfri.

2-4 personer

20 - 50 min.

4-4 dagar

Erbjudande: 3 kg blandad frukt till de 3 första leveranserna

Från

47:-

per portion

Ekologisk matkasse

Ekologisk matkasse innehåller ekologiska, säsongsbetonade och närproducerade råvaror av hög kvalitet. Recepten är varierande och du får kött, fågel, fisk/skaldjur och en vegetarisk rätt varje vecka.

4-4 personer

15 - 45 min.

4-4 dagar

Från

62:-

per portion

Ekologisk Flexitarian

Ekologisk Flexitarian är en matkasse som passar dig som vill äta en växtbaserad kost med inslag av fisk och fågel. Recepten har långsamma kolhydrater och grönsakerna är obesprutade.

4-4 personer

15 - 45 min.

3-3 dagar

Från

73:-

per portion

Vegokassen

Vegokassen är för dig som vill äta mer vego men behöver inspiration och kunskap. Menyn är lakto-ovo, vilket innebär att recepten kan innehålla ägg och mejeriprodukter.

4-4 personer

20 - 40 min.

3-3 dagar

Erbjudande: 50% rabatt på första kassen och 20% på de andra två

Från

56:-

per portion

Sthlmslådan

Sthlmslådan är en matkasse är matkassen för dig som inte vill äta fläsk eller annat rött kött. Matlådan innehåller färdiglagade maträtter som är baserat på fågel, fisk och vegetariskt.

1-6 personer

5 - 20 min.

3-3 dagar

Erbjudande: 150 kronor rabatt på dina fyra första matkassar: matk21

Från

90:-

per portion

Ekologisk vegetarisk matkasse

Ekologisk vegetarisk matkasse innehåller nytänkande recept utifrån säsongen råvaror. Matkassen innehåller obesprutade grönsaker och ett snitt på 90% miljömärkta och ekologiska råvaror.

4-4 personer

15 - 45 min.

4-4 dagar

Från

56:-

per portion

Se flere
Därför kan du tryggt använda Hitta-matkasse.se

På Hitta-matkasse.se arbetar vi för att ge dig en överblick över matkassar. Vi rangordnar leverantörer och urval efter faktorer som popularitet, pris, extrafunktioner, vår provisionsgrad med mera. Vi kompenseras för att vi skickar kunder till affärspartners och är inte nödvändigtvis hela bilden av marknaden. Läs mer här

Det kan vara svårt att välja, men genom att klicka dig in på varje matkasse kan du läsa mer om vad du får och i samband med beställningen kan du hitta mer information om prisuppgifter. Du kan välja bland alla våra matkassar, ekologisk, familj, vegetarisk eller vilken som passar dig och din smak bäst. Vi erbjuder många typer av matkassar, som kommer enstaka gånger eller löpande. Du väljer hur ofta du vill ha din ekologiska matkasse och hur många personer den ska räcka till. Men varför välja en ekologisk matkasse egentligen? Det ska vi titta närmare på - häng med här.

De senaste åren har det blivit ökat fokus på ekologisk mat, speciellt när det kommer till ekologiska råvaror. Och på den här sidan hittar du matkassar som alla har det gemensamt, att de är baserade på ekologiska råvaror. Det är praktiskt för dig som vill ha ekologisk mat hemkörd till din dörr. 

Med en ekologisk matkasse får du helt enkelt ekologiska råvaror och slipper sitta och söka efter recept på ekologisk mat online, du får nämligen även recept med i matkassen. 

Lev nyttigt med ekologiska matkassar

Det har länge varit populärt med matkassar och i takt med det ökade fokuset på ekologiska finns det nu en hel uppsjö av olika matkassar med ekologiska matvaror. Förutom att varorna är ekologiska så fungerar matkassarna precis som du kanske känner till. Du får helt enkelt en matkasse, ekologisk i detta fallet med ingredienser, råvaror och allt annat du behöver för att göra nyttig och god mat. Det underlättar att äta varierat i vardagen. 

Samtidigt gör de ekologiska matkassarna det enkelt att få in mer ekologi i vardagen. Dessutom kan du spara pengar och tid på att välja en ekologisk matkasse framför att handla i ditt lokala snabbköp. Det ska vi berätta mer om men först lite mer om vad du kan förvänta när du väljer en ekologisk matkasse.

Vad är egentligen ekologisk mat?

Ekologisk mat gjord på ekologiska matvaror. Ingredienser och råvaror som kallas ekologiska är odlade på ett särskilt sätt. I odlingen får inte bekämpningsmedel användas på samma sätt som vid konventionell odling. De är enkelt förklarat ekologi. Det finns många anledningar att äta ekologisk mat. 

Ekologiska livsmedel produceras under noggrant kontrollerade förhållanden och innehåller mycket färre tillsatser än konventionella livsmedel. Ekologiska frukter och grönsaker odlas för det mesta på annat sätt än konventionella. I många fall betyder det att råvarorna inte utsätts för bekämpningsmedel. 

Så ekologi är helt enkelt bra för dig, naturen och djuren. Det finns alltså flera anledningar till varför man ska välja att laga ekologiska maträtter. Med en ekologisk matkasse gör du det enkelt att välja ekologiskt och stödjer därmed bättre djurvälfärd och gör samtidigt något bra för dig själv, då du genom att välja ekologisk mat slipper många typer av tillsatser och bekämpningsmedel. Med de ekologiska matkassarna får du ekologiska matvaror hemkörda till dörren.

Matkassar som ger dig ekologiska matlådor

Ska det vara extra enkelt så kan du välja en extra portion när du beställer en av de ekologiska matkassarna. Det gör nämligen att du får extra mat över när middagen är slut. Det blir en perfekt lunch till dagen efter. Med en ekologisk matkasse får du alltså inte bara god ekologisk middag utan även ekologiska matlådor till lunch dagen efter. 

Att ta med sig ekologiska matlådor är ett smidigt och enkelt sätt att spara pengar. Istället för att lägga pengar på dyra luncher på stan kan du ta med dig en ekologisk matlåda till jobbet. De ekologiska maträtterna som du får recept på i din matkasse är ofta lätta att laga till och kräver ett minimum av arbete. Men de ekologiska matkassarna bidrar till mycket mer än att bara göra det  enkelt för dig i köket. De ekologiska matkassarna gör även att du garanterat får i dig näringsrik och hälsosam mat.

Ekologiska matkassar med alla tillbehör inkluderat

När du beställer en ekologisk matkasse får du ekologiska matvaror, ingredienser, råvaror och allt annat du behöver för att laga god och nyttig mat. Det är inte alltid enkelt att hålla koll på allt i livet, så att du även ska komma ihåg att variera kosten är kanske inget du går och tänker på dagligen. Men det betyder ju inte att det inte är viktigt för dig. 

Så om du inte vill behöva planera middagarna för hela veckan, skriva inköpslistor och ta dig ut till en stor matbutik så kan du välja en ekologisk matkasse. Då får du nämligen allting serverat utanför din dörr. Inte nog med att du får allt du behöver för att laga hälsosam och nyttig mat. Recept är sammansatta av professionella experter, vilket gör att du kan känna dig trygg med att du ger dig själv och din familj nyttig och varierad kost i vardagen. 

Varför välja just ekologiska matkassar?

Det finns många fördelar med att välja en ekologisk matkasse. För det första är det ett enkelt sätt att få in mer nyttiga råvaror och grönsaker i din dagliga kost. Den andra aspekten är att du dels sparar tid, dels pengar. När du väljer en ekologisk matkasse får du nämligen precis rätt antal ingredienser, vilket gör att du inte får en massa råvaror över som bara ligger och blir gamla. Det betyder att du verkligen använder och äter det du betala för, något som kan sänka dina matkostnader. 

FAQ - Vanliga frågor och svar

Är det endast ekologiska livsmedel i en eko matkasse?

Varje ekokasse är unik, du kan läsa mer under varje enskild leverantör.

Ska jag själv hämta min ekologiska matkasse?

I samband med din beställning väljer du avhämtning eller utkörning, där det är möjligt.

Hur många personer räcker en eko matkasse till?

Du väljer själv hur många personer din ekologiska matkasse ska räcka till när du beställer.

logo