Matkasse 1 person

Matkasse 1 person

Sverige är ett av de länderna som ligger i topp vad gäller singelhushåll. Detta innebär att det helt enkelt finns en enorm andel i samhället som inte är intresserade av mat för flera personer. Dessa personer vill ofta kunna laga god mat själva, men vill kanske inte bara leva på rester. Med matkasse 1 person så får man helt enkelt en matkasse för en person.

Familjefavoriter

Familjefavoriter är en barnvänlig matkasse där maten redan är förberedd. Matkassen innehåller fågel, korv, fläsk och nötkött samt en fiskrätt ibland. Du får också bekanta grönsaker eller frukter.

1-8 personer

5 - 20 min.

4-4 dagar

Erbjudande: 150 kronor rabatt på dina fyra första matkassar: matk21

Från

63:-

per portion

Premium

Premium matkasse innehåller färdiglagade maträtter med fågel, fisk, fläsk och nötkött samt en vegetarisk rätt ibland. Recepten innehåller säsongens grönsaker och hemlagade såser.

1-8 personer

5 - 20 min.

4-4 dagar

Erbjudande: 150 kronor rabatt på dina fyra första matkassar: matk21

Från

71:-

per portion

Sthlmslådan

Sthlmslådan är en matkasse är matkassen för dig som inte vill äta fläsk eller annat rött kött. Matlådan innehåller färdiglagade maträtter som är baserat på fågel, fisk och vegetariskt.

1-6 personer

5 - 20 min.

3-3 dagar

Erbjudande: 150 kronor rabatt på dina fyra första matkassar: matk21

Från

90:-

per portion

Large

GIboxen Large är för dig som vill ha ett snabbt, enkelt och praktiskt lunch- och middagsalternativ som är hälsosamt. Måltiderna är både balanserade och näringsrika. Du får 40 boxar.

1-6 personer

10 - 40 min.

1-7 dagar

Från

50:-

per portion

Medium

GIboxen Medium är för dig som vill ha ett snabbt, enkelt och praktiskt lunch- och middagsalternativ som är hälsosamt. Måltiderna är både balanserade och näringsrika. Du får 20 boxar.

1-6 personer

10 - 40 min.

1-7 dagar

Från

60:-

per portion

Small

GIboxen Small är för dig som vill ha ett snabbt, enkelt och praktiskt lunch- och middagsalternativ som är hälsosamt. Måltiderna är både balanserade och näringsrika. Du får 10 boxar.

1-6 personer

10 - 40 min.

1-7 dagar

Från

70:-

per portion

Vardagslådan

Vardagslådan innehåller enkla, goda och varierande färdiglagade rätter. Du kan själv välja dina måltider.

1-6 personer

5 - 30 min.

5-5 dagar

Erbjudande: 50 % rabatt på ditt första köp (du binder dig att få minst två leveranser)

Från

48:-

per portion

Viktminskningspaketet

Viktminskningspaketet innehåller enkla, goda och varierande maträtter för dig som önskar att gå ner i vikt. Maten är färdig och behöver endast värmas upp.

1-6 personer

5 - 30 min.

5-5 dagar

Erbjudande: 50 % rabatt på ditt första köp (du binder dig att få minst två leveranser)

Från

69:-

per portion

Därför kan du tryggt använda Hitta-matkasse.se

På Hitta-matkasse.se arbetar vi för att ge dig en överblick över matkassar. Vi rangordnar leverantörer och urval efter faktorer som popularitet, pris, extrafunktioner, vår provisionsgrad med mera. Vi kompenseras för att vi skickar kunder till affärspartners och är inte nödvändigtvis hela bilden av marknaden. Läs mer här

Matkasse för en person - vad innebär det?

Precis som det låter så är det helt enkelt matleverans för en person, där du t.ex. kan laga middag för en. Matkasse 1 person tillåter dig som lever ensam att få dina leveranser och recept anpassade till att du lever ensam och inte med en partner eller familj.

Det kan vara lätt som singel att inte känna att en del tjänster är anpassade för just dem, det marknadsförs för familjen och paret. Men det glöms lätt att man även som ensamstående kan stå för liknande utmaningar i vardagen.

Dessa matkasse 1 person är fyllda med matvaror av hög kvalitet, där varje sak är genomtänkt så att du kan laga alla möjliga måltider åt dig själv. Livsmedel av hög kvalitet till rimliga priser direkt till din dörr. Vi arbetar endast med leverantörer som har varor som är av bra kvalitet, oavsett om det är grönsaker, frukt, kött eller mejerier.

Våra leverantörer glömmer inte att ha matkasse för ensamhushåll

Portionsstorlekarna är utformade så att du kan äta allt om du vill, men de är också avsedda för att du ska kunna få rester, så att du har till lunchen dagen efter.

Leveransfrekvensen varierar beroende på hur många leveranser du vill ha - dagligen, två gånger i veckan etc. - men det är möjligt att pausa din prenumeration eller säga upp den vid behov. Du kan också beställa enskilda varor separat på vår webbplats utan att prenumerera om du vill.

En annan sak som lätt kan hända är att man tappar inspirationen då man bara lagar till sig själv. Faktiskt, så är detta det vi hör mest bland de som lever i singelhushåll: att det helt enkelt inte är lika roligt att laga och att man lätt tappar inspirationen till nya, hälsosamma rätter.

När inspirationen tryter - matkasse singel med recept för en

Som ett led att anpassa sin matkasse för ensamhushåll så har man sett till att också ha recept specifikt utformade för just en person.

Det är faktiskt förvånansvärt lätt att få in grönsaker i kosten även när man bor ensam - att göra en röran eller sauterade grönsaker i små mängder är ganska enkelt när man väl vet hur man gör (vi antar här att alla vet hur man gör de vanliga ångkokta grönsakerna och kokta potatisen vid det här laget), och pastasås, chili, curryrätter etc. kan frysas in bra för att konsumeras senare.

Att man lever ensam är inte ett bra argument till att inte äta hälsosamt, våra matkasse för 1 person är specifikt utformade för att vara varierade, hälsosamma och lätt- samt snabblagade.

Med matkasse en person kan du spara tid till roligare saker

I tre enkla steg kan du beställa en matkasse en person. Ange bara ditt födelsedatum och önskad leveransdag, välj en meny, notera eventuella allergier eller kostkrav och välj betalningsmetod.

Det är allt! Din skräddarsydda matkasse 1 person är redan på väg till dig. Den kommer att levereras på den valda dagen utan undantag - precis som med våra vanliga leveranser. Du kan alltid ändra ditt leveransdatum anpassat till när du själv vill ha det. Du kan även ändra leveransadressen om du hellre vill ha matkasse 1 person någon annanstans.

När du fått din matkasse 1 person så lagar du snabbt maten med hjälp av ett receptblad, oftast ska matlagningen inte ta mer än någon halvtimme (även om detta såklart varierar mellan leverantörer samt att det är individuellt). Enkelheten med att ha anpassad mängd samt ett recept så kommer du att spara tid men ändå får en komplett måltid som är hälsosam.

Matkasse för 1 person - din vän när du vill leva sunt

Som tidigare nämnt så är våra matkasse för 1 person skapade för att ge dig hälsosamma måltider. Vill du äta mer eller helt vegetariskt så är det fullt möjligt att välja det som alternativ här.

Vad är en av de bästa sakerna med matlagning? Att äta utsökt mat! Känner du dig osäker på att laga vegetariskt? Då får du lära dig att laga enkla och smakliga vegetariska rätter genom de recept som medföljer matkasse 1 person. Här på hitta-matkasse.se kan du dessutom hitta mer inspiration kring din matlagning.

Om matlagning inte redan var roligt nog behöver du inte äta kött när du gör det! Att anta en vegetarisk kost har otaliga fördelar: ditt hjärta blir friskare, miljöskadorna från jordbruket minskar och det finns färre fall av världssvält . Dessutom lever vegetarianer ofta längre än icke-vegetarianer. Det är förståeligt att många tror att det är en uppoffring att bli vegetarian, men det behöver inte alls vara komplicerat! Faktum är att alla som äter ute borde prova några vegetariska rätter ibland, de smakar MINST lika gott som de med kött. Ibland är det t.o.m. godare.

Att äta vegetariskt eller veganskt - är det alltid nyttigt?

Nja, det GÅR faktiskt att göra all mat osund. Om du t.ex. överanvänder fett så har du snabbt dragit upp ditt kaloriintag vilket absolut kan påverka ditt långsiktiga mående. Med en matkasse 1 person så kommer detta inte att hända, recepten är väl avvägda och skapade för att vara varierade och innehållsrika så att du får en balanserad kosthållning.

Att äta vegetariskt eller veganskt, är det bara sallader man äter? Många som inte har för vana att äta vegetariskt och/eller veganskt kan tro att så är fallet men det finns inga som är så uppfinningsrika som de som levt denna livsstil länge. Idag finns dessutom otroligt många varor ute på marknaden som är just vego, vilket gör att bristen på kött inte känns som någon uppoffring alls!

Minska på ditt matsvinn med måltider anpassade för en

Hur många lagar inte mat efter recept som beräknas på fyra personer eller upp? Det slutar ofta med att man har en massa mat över som antingen hamnar i soptunnan. Då kanske du tänker; "men jag gör matlådor av mina rester!". Fråga dig själv då - Hur ofta hamnar matlådor längst in i kylen eller i frysen, som sedan glöms bort? Risken är stor att du sen ÄNDÅ slänger mat som legat för länge. Känner du inte igen dig, så gratulerar! Då har du hittat ett bra system som gör att du inte slänger mat. För att slänga mat = slänga pengar.

Med de anpassade matkasse 1 person så blir svinnet minimalt eftersom de är beräknade för din konsumtion. Någon annan har helt enkelt gjort grovjobbet att se till att du både får i dig rätt mängd utöver att det är rätt innehåll.

Slipp springet i mataffären var dag

Är du också en sådan som har svårt att planera sin mat? Vardagslivet med karriären i fokus som gör att middagen hemma blir bortprioriterat? Kanske det lätt blir ett snabbt inhopp i snabbmatsrestaurangen eller till matbutiken?

Alla dessa hinder, vare sig det är arbete, fritidsaktiviteter och andra ansvarsuppgifter, kan lätt göra att man inte känner att man hinner eller faktiskt orkar ta tag i en ordentlig måltid. En måltid som har rätt sammansättning för att du ska må bra.

Visst är det gott att äta sig en hamburgare, pizza, pad thai eller sushi. Visst kanske det blir några extra besök i matbutiken för att svänga ihop något snabbt att laga. Men hur hälsosamt blir det när man lever så i längden? Och blir det inte lika mycket i skafferierna som sedan hinner bli dåligt?

Med hemleverans av matkasse 1 person så slipper du planerandet, matkassen finns där för dig så att du bara svänger ihop det som får dig att må bra. Självklart anpassar du detta själv i beställning, både vad gäller inriktning på mat men också när det ska levereras.

Få inspiration och lär dig att anpassa din matlagning själv

Tack vare de olika recepten du får, helt ut efter innehållet i din matkasse 1 person så får du med största sannolikhet ny inspiration till rätter du inte lagat förut. Maten är delikat och väl balanserad med mycket grönsaker och nyttiga proteiner.

När du har använt tjänsten ett tag kommer du själv att märka att de gånger du sedan väljer att handla egen mat, så kommer du spontant att anpassa mängderna till det du behöver per måltid. Visst kan du fortfarande skapa matlådor men du kanske inte längre sitter med bortglömda lådor i kyl och frys.

Maten som skickas är färska och av bra kvalitet och eftersom en matkasse 1 person är så ordentligt anpassade så kommer det också att sluta med att du använder upp allt. Så säg hejdå till mögliga grönsaker längst ner i kylboxen! Säg hej till fräsch, välsmakande, hälsosam mat med matkasse 1 person.

FAQ - Vanliga Frågor och svar

Hur gör jag för att det ska bli anpassat till mig som är ensam?

Det enda du behöver göra är att hitta inställningen högst upp i menyn där det står “Antal personer”, välj “Måltidskassar 1 person”.

Vart sker betalningen?

Klicka på “Beställ här” på den leverantör som du är intresserad av, då kommer du till rätt plats där du helt enkelt väljer din plan och går sedan vidare till betalningen.

Finns det ekologiska alternativ?

Ja, det finns det absolut! I sökfältet kan du välja just detta som alternativ, då sållas de leverantörerna fram så att du enkelt kan se vilka som passar.

logo