Middagstips

Middagstips när inspirationen tryter

Av Morten Jørgensen uppdaterat den 17-01-2022

Alla har vi nog god erfarenhet av dagar då inspiration och idéer till mattips är på låg nivå. Vi kanske fastnar mer i frågan ”Vad ska jag äta” istället för att fokusera på olika sorters mat. En början kan vara att ta en titt på vad som redan finns hemma.

Om man försöker att alltid ha några basvaror hemma, så är det lättare att börja skapa något. Då har man en grund att börja på och det känns inte lika övermäktigt att handla hem det som saknas. Det är viktigt att se till att maten är varierad och införskaffas med årstiderna. Det innebär att du kommer att möta grönsaker, frukt och örter i olika former under året.

Många färska varor går bra att frysa in, så du har hemma även då säsongen är slut. Sedan kan du omvandla dem till soppor, smoothies eller ha som ingredienser i maträtter. Du kan få mer färska ingredienser och mer god mat, även om de kom från din frys.

Vad innebär middagsförslag för dig? När jag får nya middagstips blir jag glad. Det kan vara allt från en enkel idé för att få en gammal favorit att smaka bättre till att prova något helt nytt och annorlunda. Många gånger handlar det om att hitta sätt att spara tid i köket.

Andra tips handlar om att ta hand om hälsan eller att experimentera med nya ingredienser. Sen är frågan om man är intresserad av recept eller rent av olika tips, vilket såklart även kan variera beroende på dagens humör och hur mycket tid eller energi man har över till matlagningen.

Några middagstips vardag

Här tas det upp enkla middagstips, som kan underlätta din vardag. Många söker enkla lösningar när det gäller tips på mat till vardagen, då man ofta är trött efter arbetsdagen och längtar efter att få koppla av.

Vad ska jag laga för mat till helgen?

Om man är ledig under helgen, så vill man kanske festa till det med lite roligare mat eller lyxigare helgmat. Vissa helgdagar kanske man föredrar att lyxa till det med att besöka en restaurang, så man bara kan luta sig bakåt och njuta av maten som serveras till bordet.

Men det är också viktigt att komma ihåg att du kan skapa din egen perfekta helg genom att laga dina favoriträtter hemma. På så sätt sparar du pengar, men får ändå möjlighet att äta god mat i en bekväm miljö. Även om man själv får ta hand om alla förberedelser och disk, så kan det även vara skönt att njuta hemma i lugn och ro.

Kvällsmat tips

Tips på mat kan som sagt inkludera olika sorters mat och vi har ju alla olika smak och lust till att laga mat eller ens tänka på att söka efter middagsförslag. Kvällsmat förr brukade bestå av en enkel macka, kvällsgröt eller liknande. Idag kan det innebära olika rätter, även om de är enkla. Om du är trött efter jobbet och bara vill koppla av kan något enkelt vara trevligt.

Mat inspiration finns överallt omkring oss

Vare sig vi sitter hemma framför tv:n eller med en tidning, telefon eller padda i handen så blir vi ständigt överrösta av inspiration. Däremot är vi inte alltid mottagliga för alla intryck omkring oss. Ibland kan det också bli för mycket och vi vet inte vad vi ska välja.

Om du inte kan bestämma för vad du ska äta, så kan du bestämma dig för att göra något nytt. Antingen ett helt nytt recept eller testa en ny produkt på marknaden. Kanske har du redan en specifik i tankarna eller så följer du någon på sociala medier som alltid lägger upp maträtter som du tycker ser lockande ut.

FAQ - Middagstips

Vad menas med basvaror?

Det exakta innehållet av basvaror är en individuell diskussion, men definitionen innefattar sådana varor som man använder sig i många olika typer maträtter. Till exempel pasta, spannmål, mejeriprodukter, lök, kryddor, örter och både frysta och färska grönsaker.

Hur kan man enkelt få matinspiration om man inte använder sig av sociala medier?

Läs tidningar, titta på menyer på restauranger och andra serveringar, kokböcker som finns hemma eller på biblioteket samt tänk på vad vänner och familj brukar tillaga som du gillar.

Måste man alltid testa nya saker?

Det viktigaste är inte att det är nya recept eller maträtter. Det viktigaste är att du gillar maten och att du får i dig varierad hälsosam mat.

Testa nya rätter och recept med en matkasse

Snabbt och enkelt

Snabbt och enkelt är för dig som vill att middagen ska vara precis som det låter - snabbt och enkelt! Med denna matkasse kan du laga goda middagar på under 25 minuter. Perfekt för dig som har hektiska veckor.

2-4 personer

15 - 40 min.

3-5 dagar

Erbjudande: Spara upp till 1 359:- på dina första 5 kassar

Från

33:-

per portion

Enkelt och lättlagat

Enkelt och lättlagade är en matkasse som innehåller lättlagade middagar. I matkassen får du ett utbud av välbekanta, milda och barnvänliga smaker. Du kan själv välja och byta ut dina recept.

2-6 personer

20 - 50 min.

3-5 dagar

Erbjudande: Spara upp till 639:- på 2 första matkassarna

Från

36:-

per portion

Läs också

logo